Bekijk hier alle veelgestelde vragen inclusief antwoorden.

Kunstgras heeft enorm veel voordelen. Hieronder zijn enkele pluspunten van artificieel gras opgesomd.

 • Het hele jaar door groen – Kunstgras is een lust voor het oog, ongeacht de tijd van het jaar. Geen gele vlekken meer op je gazon en geen onkruid meer dat naar je staart!
 • Schoon en hygiënisch – Geen aantasting door huisdieren of ongedierte.
 • Ideaal voor intensief gebruik – Geen gladde, modderige plekken meer, geen modderige schoenen of hondenpoten meer om op te ruimen!
 • Weinig onderhoud– Bespaart tijd en onderhoudskosten. Dit is een enorm voordeel voor huiseigenaren, bejaarden voor wie onderhoud niet praktisch is, eigenaren van tweede- of vakantiewoningen, bedrijven en gemeentes die bermen, stadsparken en paden moeten onderhouden.
 • Geen water geven – Als er een sproeiverbod geldt door waterschaarste ten gevolge van hete zomers, hoef je je geen zorgen meer te maken om je gazon. In tegenstelling tot natuurgras, verschroeit en verkleurt kunstgras niet tijdens warme dagen.
 • Beter voor het milieu– Geen pesticiden en vervuilende grasmaaiers meer nodig.
 • Nooit meer grasmaaien
 • Nooit meer onkruid verwijderen
 • Kleurvast/uv bestendig
 • Kindvriendelijk
 • Voor ieder budget een keuze
 • Geen allergieën meer
 • Geschikt bij trampolines/zwembaden/speeltoestellen

Kunstgras is een synthetisch alternatief voor natuurgras. Kunstgras wordt vaak nepgras of artificieel gras genoemd en lijkt opmerkelijk veel op het echte gras zonder de nadelen van natuurlijk gras. Het kan worden geïnstalleerd waar je maar wil, van tuinen en gazons tot daken en indoor-evenementen!

Nepgras is het antwoord op de watercrisis en eeuwenoude weekendproblemen. Het is gras dat eruitziet en aanvoelt als echt – zonder het gedoe.

Met kunstgrasgazons kan je elke dag van het jaar een prachtig gazon of veld hebben. Je hoeft niet te maaien, er is geen nood aan chemicaliën, je hebt nauwelijks last van onkruid én het is weerbestendig.

Bovendien is het ook milieuvriendelijk, kindvriendelijk en huisdiervriendelijk! Het voorkomt dat je huisdieren gaan graven (en modderige poten hebben). Last but not least, je buren zullen zo jaloers zijn omdat je gazon het enige weelderige stukje groen in de buurt zal zijn.

Bij een normaal gebruik van kunstgras gaat deze 20 jaar mee! Het verslijt niet echt, maar een nieuwe aanleg wordt meestal gekozen om esthetische redenen.

Bij professionele sportbeoefening en intensief gebruik, zoals voetbal, kan de gebruiksduur geschat worden op ongeveer 12 jaar. Uiteraard zijn de vezels niet helemaal versleten, maar ze zullen niet meer voldoen aan de strenge technische eisen van de vereniging.

Bij Grass in Style garanderen we een brandveilig product. Echter kunnen er wel schroei- of smeltplekken veroorzaakt worden door hete kolen van een barbecue die een direct contact hebben met het kunstgras. Let ook op voor de reflectie van glas, want door de zon kan er een vergrootglas-effect ontstaan.

Bij een normaal gebruik zal kunstgras niet smelten, zelfs niet op zonnige dagen met extreem hoge temperaturen. Kunstgras kan wel schade opdoen door hete assen of kolen van de barbecue of grills. Een direct contact met hete voorwerpen zal de sprieten dus wel doen smelten.

Het aanleggen van een kunstgrasgazon doen wij vaak in één dag!

Dit is uiteraard afhankelijk van de oppervlakte.

Oppervlakten tot 100m² leggen wij in één dag!

Kunstgras is waterbestendig dus je kan het gemakkelijk afspuiten met water, maar kunstgras hoeft niet per se gesproeid te worden.

Wanneer je honden hebt en het is een paar weken droog dan kun je je mat af sproeien waar de ontlasting van de hond zit. Ook als het stoffig is of je zit midden in een verbouwing dan kunt u kunstgras af sproeien.

Kunstgras is erg stevig en er kan intensief op gespeeld worden. Omdat wij de aanleg technieken hebben toegepast uit de sportwereld branche is het zo sterk als een huis.

Natuurlijk zit er verschil in kwaliteiten waar intensiever gespeeld op kan worden.

Dankzij UV-stabilisatoren, die het kunstgras beschermen tegen de impact van zonnestralen, blijft het gras zijn stralende kleur behouden. Daarentegen verkleurt kunstgras ook niet in schaduwrijke omgevingen, in tegenstelling tot natuurlijk gras.

Nepgras heeft niet altijd de beste reputatie als het gaat om goed zijn voor de planeet. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, heeft kunstgras eigenlijk veel voordelen die bijdragen aan het behoud van de planeet. 

Zo hoef je geen meststoffen of pesticiden te gebruiken. Door de lage onderhoudsfactor van kunstgras helpt het de CO2-uitstoot te verminderen omdat het gazon niet gemaaid hoeft te worden. Je draagt ​​dus niet bij aan schadelijke emissies die een negatieve invloed hebben op het milieu en de ecologische voetafdruk. Ten slotte hebben kunstgrasmatten geen water nodig om de groei in de drogere maanden te bevorderen, dus bespaar je zo water.

Wanneer er sneeuw op het kunstgras ligt raden wij aan om zo min mogelijk op het kunstgras te lopen.
Wanneer er een bevroren ijslaag op het kunstgras ligt mag er niet op het kunstgras gelopen worden, de vezels kunnen in dit geval afbreken.

Kunstgras kan perfect rondom een ingebouwd zwembad aangelegd worden, hierdoor heb je geen last meer vast vies water door aarde of gras en ziet het er altijd netjes uit.
Ook kunt u gedurende de zomermaanden een zwembad op het kunstgras plaatsen. Wanneer deze er weer afgehaald word kunt u de vezels weer rechtop zetten door met een harde bezem te borstelen.

Ja al onze producten zijn chloorbestendig.

Kunstgras rondom en onder het zwembad is daarom ook perfect. Het kunstgras blijft altijd zijn kleur behouden en planten rondom het zwembad zullen niet verdrinken.

Ja kunstgras wordt warm in de zon. Het wordt echter niet warmer dan je buitentegels. Maar wel warmer dan echt gras.

Bij zomerse temperaturen in nederland boven de 30 graden is natuurlijk alles wat buiten in de zon licht erg warm. Willen de kinderen er bij deze temperaturen op spelen dan raden wij aan om met een spuit het kunstgras koel te sproeien.

Mensen die een allergie hebben voor gras of pollen, zijn gebaat met kunstgras. Kunstgras bestaat immers uit materialen die geen allergenen bevatten.

Kunstgras kan zeer goed tegen mollen. Door de sterke rug waarop het kunstgras is bevestigd, maken ze geen schijn van kans.

Door het gebrek aan plantenwortels en omdat er nauwelijks wormen in de grond aanwezig zijn (eten voor de mol), vermijden mollen kunstgras. Moest er toevallig toch een mol onder het kunstgras door graven, zal deze niet door de rug van het tapijt heen kunnen graven.

Ja, kunstgras vermindert ongedierte aanzienlijk. De meeste insecten eten plantaardig materiaal en door de bodem te bedekken kunnen deze insecten dus niet meer bij hun voedselbron komen. Kleine dieren, zoals konijnen en marmotten, kunnen het artificiële gras niet eten, dus gaan ze ergens anders heen.

Om met de deur in huis te vallen: nee, kunstgras is niet schadelijk, niet kankerverwekkend en bevat geen kankerverwekkende stoffen. Kunstgras van Grassinstyleis 100% veilig en uitgebreid getest.

Kinderen en huisdieren kunnen naar hartenlust spelen op ons kunstgras. Daarbij is ons kunstgras ook brandveilig.

Kleine hoeveelheden van kankerverwekkende stoffen zitten in het rubbergranulaat dat wordt gebruikt voor professionele kunstgrasvelden in de sport. Dit is een ander soort kunstgras.

Wij werken met Nederlandse producten met 10 jaar garantie op het kunstgras. Dit is enkel op de kleurvastheid en de garenvastheid. Ook geven wij garantie op alle werkzaamheden die we uitvoeren.

Kunstgras is zeer flexibel en kan in elke gewenste vorm gesneden worden. De ondergrond hoeft zelfs niet vlak te zijn: het kan ook over heuvels en kuilen gelegd worden!

Het is geen goed idee om kunstgras over bestaand gras te leggen, omdat je dan problemen kunt krijgen met de afwatering en de ondergrond bobbelig zal zijn. Bovendien zal een deel van het onkruid en gras langs onder door je kunstgras heen groeien.

Daarom moet je het natuurgras ofwel bedekken met zand of het opgraven om een ​​glad oppervlak voor je kunstgras te verkrijgen.

Ja! Kunstgras is perfect voor huisdieren. Uitwerpselen van huisdieren zijn gemakkelijk te onderhouden op kunstgras. Schep ze gewoon weg of spuit ze af. Synthetisch gras is ook erg duurzaam, dus uw honden zullen moeite hebben om te graven of erop te kauwen. Een ander voordeel is dat er geen modderplassen ontstaan, waardoor er geen modderige pootjes meer door je huis worden verspreid.

Ons kunstgras is vrij van zware metalen en giftige chemicaliën. We zouden geen product leveren dat we persoonlijk niet graag zouden gebruiken voor onze eigen gezinnen en huisdieren.

Het ontwerp en de installatie van ons kunstgras betekent dat het voldoet aan de eisen van een “zachte val” rond speeltoestellen of gebieden waar kinderen rennen. Hierdoor is onze kunstgrasvloer vaak veiliger dan traditionele speelvloeren.

Dat is mogelijk. Wel zal het de grassprieten onder de banden plat maken.

Op kunstgras mag geen vuurwerk worden gebruikt, omdat dit het gras kan beschadigen. Alle vonken die van het vuurwerk komen, kunnen heet zijn en het gras doen smelten, wat permanente schade kan veroorzaken.

Hoewel onkruid niet de neiging heeft om door de grasmat te groeien, heeft de grasmat wel drainagegaten door de achterkant en soms baant het onkruid zich een weg door deze gaten. Er kan zich ook onkruid vormen aan de randen waar de grasmat zich dicht bij een tuinbed bevindt.

Als er onkruid verschijnt, raden we je aan dit ofwel uit te trekken of een onkruidverdelger te gebruiken om ze te verwijderen zodra je ze ziet.